Stockholms kanske största Hundrastgård finns i Henriksdal

I senaste numret av Mitt i Nacka skriver en engagerad granne att det saknas hundrastgård i Henriksdal och Sickla. Det stämmer dock inte helt. På Henriksdalsberget finns nämligen en av Storstockholms största inhängnade hundrastplatser.

Bord och bänkar på Henriksdals hundrastgård
Bord och bänkar på Henriksdals hundrastgård

Den ligger mellan Henriksdalsbacken och parkeringen framför ICA Nära Henriksdal.

Man kan säga att det är en klippa med tallar (några är säkert över hundra år gamla), gräs- och stenytor. Här finns det dessutom en ett bord med bänkar där husse och matte kan vila. Det finns oftast någon annan hund här att leka med (respektive husse / matte att prata med).

Klippor och träd på Henriksdalsbergets hundrastgård
Klippor och träd på Henriksdalsbergets hundrastgård

Enda problemet är att det är små luckor mellan staketet och marken, så att små hundra skulle kunna smita igenom. Om du ser en sådan öppning, får du gärna stänga den med stenar och annat du hittar.

Om gränden är öppen betyder det att ingen rastar sin hund just då. Så stäng grinden när du rastar hunden för att indikera att du är här, respektive lämna den öppen när du går.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: