Välbesökt vernissage på Hälsans förskola på Henriksdalsberget

25 maj bjöd Hälsans förskola som driver Höjdens förskola på Henriksdalsberget till en vernissage till förmån för Karolinska institutets forskning kring barn med fetma. Utställningen var välbesökt och genererade 184 kronor.

Vernissage på Hälsans förskola med barnens alster från snickeriverkstan
Vernissage på Hälsans förskola med barnens alster från snickeriverkstan

Bland de alster som visades upp fanns de yngsta barnens akvarium som varit en del av vårens projekt Vatten, de äldre barnens teckningar med titlar som ”Lejon som avslutat sin svans”, ”Tjugosexton snäckor” och ”Min hemlighet”. Från snickarverkstaden fanns hus, båtar, troll, bebodda hus och en snöplog.

I skapandet utgår Hälsans förskolor från barnets egen nyfikenhet och kreativitet. Genom skapande verksamhet uppmuntras barnen att lära sig om färg, form och olika material samt att få känna skaparglädje med många sinnen.

Vernissage på Hälsans förskola med barnens teckningar
Barnens teckningar

”Barnen har arbetat hårt med sina verk och ställer stolt ut dem och visar vad de åstadkommit för alla besökare”, säger Agneta Sjöqvist, verksamhetschef på Hälsans förskola.

Hälsans förskolor har ett särskilt fokus på barnens hälsa bland annat genom att dagarna genomsyras av mycket rörelse och allsidig kost. Svenska barn och rör sig generellt för lite och barnfetma är idag ett växande globalt problem.

”Vi vill genom vår verksamhet bidra till att barnen får en bra start i livet”, svarar Narges på frågan om varför hon valt just hälsoinriktning på sina förskolor.

Hälsans förskolor finns idag på fem platser i Stockholm och en i Uppsala.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: