Experter vill renovera Slussen med samma metod som Kvarnholmen och Finnboda

Landskapsarkitekten Petter Hauffman, journalisten Magnus Norrman och betongexperten Sune Sandqvist rekommenderar i en debattartikel i Miljöaktuellt att Slussen kan för en mycket mindre kostnad renoveras på samma sätt som Kvarnholmen och Finnboda.

“Redurite-metoden är dessutom välbeprövad vid reparationer av kajkonstruktioner med pålar, till exempel Kvarnholmen, Finnboda och Oljehamnen Nynäs i Nynäshamn. Den nuvarande konstruktionen har stora möjligheter att anpassas och byggas om för nya ändamål. Till exempel kan ytorna för gång- och cykeltrafikanter utökas och förändras i lika stor utsträckning och enligt samma krav och önskemål som har kommit fram i de olika nybyggnadsförslagen. Förslagen innebär inte heller större kapacitet för utökad kollektivtrafik till och från Slussen”, skriver debattörerna.

>> Läs hela debattinlägget i Miljöaktuellt

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: