Behövs en snabbare väg mellan Finnboda och Henriksdalsberget?

Staketet efter gångtunneln i Henriksdalsbacken mot Kvarnholmsvägen har i veckan saboterats. Det restes av Nacka kommun i samband med att man fixade gångtunneln och vägen mot viadukten över Kvarnholmsvägen.

Staket mellan Henriksdalsbacken och Kvarnholmsvägen
Staket mellan Henriksdalsbacken och Kvarnholmsvägen

Men staketet hindrade folk från Finnberget och Finnboda från att ta sig snabbt till centrumet på Henriksdalsberget med ICA Nära Henriksdal, restaurangen Sundance, Henriksdalsfrisören och Henriksdals skräddare och kemtvätt.

Buss 53 åker ju efter stora omställningen 2004 bara en – två gånger i timmen mellan Henriksdalsberget och Finnboda respektive Finnberget. Och inte alls vid senare klockslag. Vägen via rondellen vid Kvarnholmsvägen känns dessutom lång för många.

Kanske en enkel men brant trappa eller fler bussturer skulle vara lösningen.

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: