Sjökrogen FB Sea öppnar i Finnboda i mitten av augusti

I mitten av augusti 2011 slår sjökrogen FB Sea upp sina portar på Finnboda kaj mellan Hamnkontoret och Fogia. Krogen består av en matsal med totalt 100 platser, två barer och en härlig uteservering med utsikt mot Stockholms hamninlopp och Djurgården.

Sjökrogen FB Sea i Finnboda under uppbyggnad
Sjökrogen FB Sea i Finnboda under uppbyggnad

FB Sea kommer att drivas av 30 år gamla Jonas Andersson och lika gamla Patrik Pihlajasalo. ”Vi har tillsammans en gedigen bakgrund från restaurang- och hotellbranschen, båda närmast från SAS Radisson Strand Hotel”, skriver de i en inbjudan till grannarna i Finnboda.

Jonas är en erfaren köksmästare. Patrik har lång erfarenhet som hovmästare och bartender och verkade senast som assisterande restaurangchef.

Lunch, middag och catering

Temat för maten kommer att vara grillat. Ambitionen är att arbeta med närproducerade varor så långt det är möjligt, fisk, kött, fågel, lamm, vilt eller fläsk beroende på säsong*, kommer att stå på menyn.

Krogen kommer att var öppen för såväl lunch och middag som för ett spontanbesök i baren. Redan från den 8 augusti tar FB Sea emot beställningar för catering på tel 0736-26 25 55.

* Alla nya krogar i området – Elite Hotel Marina Tower, Zea the restaurant och FB Sjökrog verkar sakna ett vegetariskt alternativ värt namnet.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: