Dags att rusta upp promenadstråket mellan Henriksdalsberget och Svindersvik gård

Parkbänkar och sopkorgar på promedanstråket mellan den s.k. Dockan (dvs. tomrummet mellan Henriksdalsberget och Alhpyddan) och Svindersvik gård längs har sett sina bästa dagar.

Nordiska museets visningar av rokokogården Svindersvik och matcaféet Svindersviks Brygghus lockar många att använda det här promenadstråket.

Den ökande befolkningen på Västra Sicklaön har också gjort att allt från joggare till folk som rastar hunden använder vägen året runt. De många hundbajspåsarna som staplas på hög i och runt papperskorgarna, de borttappade napparna samt en och annan Nackabo som metar är beviset på att vägen används flitigt.

Detta bildspel kräver JavaScript.

De trasiga bänkarna och korgarna bevisar också att vägen en gång i tiden togs bättre hand om av Nacka kommun. Det vore också bra med skyltning i vägens både ändar (t.ex. mot Svindersvik, mot Henriksdalsberget etc.) och ett namn för vägstycket för att lättare kunna felanmäla hos Nacka kontaktcenter.

P.S. Visste du att Henriksdalsberget hade en gång i tiden en egen motionsslinga och att Dockan användes som omlastningsplats för olja från tankar i Svindersviken till Saltsjöbanan?

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Dags att rusta upp promenadstråket mellan Henriksdalsberget och Svindersvik gård”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: