Intervju med Danviksklippans livs nya ägare

Danviksklippans livs på Hästholmsvägen borde egentligen gå mycket bra eftersom det här är enda butiken kring Danviksklippan, Henriksdalshamnen och Saltsjöqvarn. Många ägarbyten och minst sagt oregelbundna öppettider har dock kört kundernas förtroende i botten. Askar vill dock ändra på det nu.

Askar heter killen som ska driva Danviksklippans livs om allt går enligt planerna. Han kommer från Afganistan och bor för närvarande i Fisksätra. Askars far är affärsman, så han har det här i blodet. Han har även pluggat på Engelska gymnasiet på Södermalm.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Är det någonting som du kommer att ändra i butiken?

Kaffemaskinen ska repareras och några bord och stolar ska också finnas. Så kan man sitta här och dricka kaffe, ta med hem eller till Danviksparken.

Jag har också ändrat lite på hur varorna exponeras i butiken. [Askar höll just på att fylla på godis och chipshyllan när jag frågade om en kort intervju.]

Kommer du att ändra något i utbudet?

Jag vill erbjuda mycket fler varor än det finns nu i butiken, och bygga upp större lager. Men just nu är det rätt lugnt. Vi får se hur det blir när folk är tillbaka från semestern.

Jag kommer i alla fall att sätta upp en lista i kassan, så att folk kan skriva vilka varor de efterfrågar. Dessutom kommer jag att höra med Posten och SL vad som krävs för att vara ombud igen.

Vilka tider kommer du att ha öppet?

För närvarande har vi öppet klockan 10:00 – 21:00 på vardagar och klockan 10:00 – 20:00 på helgen. Jag får se hur stor efterfrågan är och anpassa öppettiderna efter den.

Kommer du att marknadsföra butiken lite mer?

Jag ska sätta upp lappar när allt är klart med Bolagsverket och så.

Tack för intervjun och lycka till! Du får höra av dig när det händer något nytt i butiken!

“Hoppas jag med, dvs juste sortiment”, skriver Penilla Hsu (Saltsjöqvarn) på Twitter om förhoppningarna om en bättre närbutik.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

3 reaktioner till “Intervju med Danviksklippans livs nya ägare”

  1. Grymt att den öppnat igen!
    Nu är dt också upp till oss boende att handla i buteken så som får snurr på affären och kan gå runt!

  2. Håller tummarna för att butiken lyckas bli postombud. Har fått intrycket av att Posten kan vara “lite svåra” att ha att göra med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: