Tre bloggar om vår närnatur att ha koll på

Jag kan rekommendera tre flitiga bloggare som tar upp naturen på Ryssbergen, Henriksdalsberget, Finnberget, Svindersvik och Kvarnholmen.

Ronny Fors – Naturbloggen

Ronny är ordförande i Nacka Naturskyddsförening och guide på mina natur- och kulturvandringar från Henriksdalsberget till Ryssbergen respektive Kvarnholmen.

Utsikt från Henriksdalsberget / Trolldalen över Svindersviken, Nacka
Utsikt från Henriksdalsberget / Trolldalen över Svindersviken (bild: Ronny Fors)

Han bloggar på http://ronnyfors.blogg.se om allt som berör Naturskyddsföreningens arbete i Nacka – naturvandringar, exkursioner, överklaganden, yttranden över detaljplaner och en hel del naturbilder med förklaringar av respektive djurs / växtens behov och betydelse.

Pernilla Rydmark – Ryssbergen

Punktörneblåvinge i Ryssbergen, Nacka
Punktörneblåvinge i Ryssbergen (bild: Pernilla Rydmark)

Pernilla jobbar på stiftelsen .SE och är engagerad i att företräda Vikdalsbornas intressen i Kvarnholmsprojektet som som via en tunnel ska skära igenom Ryssbergens urskog.

På bildbloggen http://www.ryssbergen.se publicerar hon dagligen ett bild från Ryssbergen, om det nu är en bild på en fjärill, ekar, vargmjölk eller taggtråd.

Anna Larsson – Natur i Nacka och Värmdö

Rådjur på Finnberget, Nacka
Rådjur på Finnberget (bild: Anna Larsson)

Anna är amatör amatörfotograf som bor på Finnberget. Hon publicerar på http://nackavärmdö.se bilder tagna på Finnberget, Finnboda, Gäddviken och Kvarnholmen i Nacka, Älvsala och Bullandö på Värmdö.

Jag vill också tacka Anna för en bild som jag lånade till affischen för natur- och kulturvandringen från Henriksdalsberget till Kvarnholmen som jag och Ronny håller den 7 augusti.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: