Bloggare för Nöjesguiden undrar vad som är Finnboda varv

Kunskapen om Finnboda varvs industrihistoriska arv verkar försvinna med snabba steg. Det bevisar i alla fall ett inlägg av tidigare krogrecensenten och musikern Pelle Tamleth som bloggar för Nöjesguiden.

Restaurangen F/B Sea i Finnboda, NackaEnligt blogginlägget skulle han festa mes kompisar på F/B Sea som “tydligen ligger i något som heter ‘Finnboda Varv’. Jag har naturligtvis ingen aning om vad man ska ha på sig, eller om telefonen kommer att fungera osv. Men vad gör man inte för sina vänner?”, skriver han. >> Läs Pelles inlägg

Hoppas att HSB satsar lite möda på att upprätthålla minnet efter Finnboda varv / varf, nu när bostadsområdet kallar sig för “Finnboda hamn”, sista varvskranen på kajen avlägsnades och till och med gamla svetshallen ska bli bostadsrätter.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: