Miljöpartiets bildande i en lägenhet på Henriksdalsberget omskrivet i ny bok

De gröna genombrottet. Mina trettio år med Miljöpartiet – så heter miljöpartisten Per Gahrtons nya bok där han även tar upp miljöpartiets bildande i sin lägenhet på Henriksdalsringen.

Henriksdalsbergets senapsgula fasad och rosa balkonger
Henriksdalsbergets senapsgula fasad och rosa balkonger

På sidan 40 berättar han om det historiska mötet som hölls den 30:e september 1980 i sin och dokumentärfotografen Ulla Lembergs lägenhet. På den tiden var Gahrton gift med Ulla Lemberg som för övrigt fortfarande bor på Henriksdalsberget.

22 var bjudna till mötet och arton dök upp: Sven Anér, Bo Beckman, Tord Björck, Roland de Thorey, Per Ericsson, Eva Lisa Lennartsson, Lasse Lidén, Claes Lissenko, Ulla Löfgren, Per Gahrtons nya bok: Det gröna genombrottetValentin Sevéus, Roland von Malmborg, Ketil Wager, Ted Wallin, Gunnar Weinberg, Ingvar Åhman-Eklund, Per Öberg och Maj Öhman.

På kvällen lämnade Sven Anér ett pressmeddelande till TT om att 13 av de närvarande stod bakom projektet att bilda ett nytt parti.

>> Läs mer om Det gröna genombrottet från Carlssons bokförlag

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: