Flera vägarbeten på Kvarnholmen fram till april 2012

Fram till april 2012 pågår många vägarbeten på Kvarnholmen där vägsträckor kan bli enfiliga.

Ledningsarbete, enfilig vägsträcka (pågår – december 2011)
Ledningsarbetet på Kvarnholmsvägen, mellan Munspelet och Makaronifabriken, kommer att pågå fram till början av december 2011. För att arbetet ska kunna genomföras är vägen under perioden endast enfilig.

Nytt bostadshus, enfilig vägsträcka (december 2011 – mars 2012)
Med start mitten av december börjar JM arbetet med det nya bostadshuset Nya Kvarnen som ska byggas i anslutning till Kvarnholmsvägen. Arbetet inleds med att spränga för husets garage vilket innebär att delar av Kvarnholmsvägen måste spärras av. Under perioden december 2011 – mars 2012 kommer därför vägsträckan mellan Havrekvarnen och Makaronifabriken att vara enfilig.

Nya bostäder på Platån, vägen läggs om (pågår – april 2012)
Arbetet med att förbereda för nya bostadshus på Platån har påbörjats. I samband med detta läggs den gamla vägsträckan över Platån om och kommer att gå längst med Bageriets södra fasad. Nivån här är lägre än övrig markyta på Platån och inte tillräckligt bred vilket gör att visst sprängningsarbete måste genomföras. Under arbetets gång kommer det att finnas en framkomlig väg över Platån men som kortare perioder kan stängas av för spängningsarbetet.

Ansvarig entreprenör ska kontinuerligt se efter vägen så att gropar. För frågor kring arbetet, kontakta Kvarnholmen Utvecklings representant Amadou Jeng, telefon 08-782 19 05.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: