Nacka kommuns investeringsbudget för våra trakter

Nacka kommuns tekniska nämnden har i oktober kommit med ett investeringsbudget för 2012 till 2014. Saltsjöqvarn, Finnboda, Henriksdalsberget, Danvikstull och Kvarnholmen nämns på några ställen.

Kajen vid Saltsjöqvarn och Danvikstrand (Fåfängan och Masthamnen i bakgrunden)
Kajen vid Saltsjöqvarn och Danvikstrand (Fåfängan och Masthamnen i bakgrunden)

Belysning

Utbyte av rostangripna stolpar planeras i Henriksdal för 2012.

säkerhet i trafiken

Tekniska nämnden påpekar att utvecklingen av bl.a. Kvarnholmen ställer stora krav på trafiklösningar, kollektivtrafik och parkeringen.

Vidare säger man att förbindelserna över Danvikstull måste hålla hög kapacitet och det ska vara lätt att nå regionens huvudvägnät, att kollektivtrafiken ska göras mer tillgänglig och attraktiv genom en väl fungerande busspendling och nya satsningar på spårtrafik.

Dagvatten

Ett troligt övertagande av kajer, tunnlar och industrimminen från bostadsrättsföreningar i Saltsjöqvarn, Danviksstrand och Finnboda kommer att ske under 2012 och 2013.

Strandpromenad

En strandpromenad runt Svindersviken mellan Finntorp och Marinstaden (dvs i Nacka båtklubbs område) budgeteras med 5 miljoner kronor var för 2012 och 2013.

>> Läs mer om Nacka kommuns investeringsbudget på nacka.se

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: