Salong Betong besökte Henriksdalsberget för SVT

HENRIKSDALSBERGET | Tatuerarna från Salong Betong besökte Henriksdalsberget inom SVT dokumentärserien Danne & Bleckan, avsnitt 6.

Rutschkana med pulkabacke på Henriksdalsbergets innergård

Tatueraren Bleckan tittar på en bostadsannons och berättar att det har alltid varit hans dröm att flytta till Henriksdalsberget. Därefter ritar han en stor bild av Henriksdalsberget på en glasskiva. “Jag älskar stämningen därupp. Jag älskar hur det får mig att känna mig”, förklarar han. “Det känns som ingenting kan hända mig däruppe”.

SVT visar Henriksdalsberget från Skansken, innergård, fotbollsplan (“Tänk att vara här varje dag””, säger Bleckan), rutschkana, lekskepp, barn från Höjdens förskola, torg, förskola som Nacka kommun bygger, fritidsgård, ungdomar, kram med rapparen Max Peezay (boende på Henriksdalsberget och fritidsledare på Glada Henkans fritidsgård), ingen biltrafik på innergården…

>> Klicka här för att se avsnittet på SVT Play. Danne och Bleckans besök på Henriksdalsberget börjar på 8:31 (spola fram om du önskar).

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: