Avslaget överklagande av Kvarnholmsförbindelsen har överklagats

KVARNHOLMEN | Detaljplanen för förbindelsen mellan Kvarnholmen och Forum Nacka via en bro över Svindersviken och en tunnel i Ryssbergens urskog har tidigare överklagats, och överklagan har avslagits av Länsstyrelsen.

Naturskyddsföreningen på vandring i Ryssbergen
Naturskyddsföreningen på vandring i Ryssbergen

Naturskyddsföreningen och ett antal boende i Vikdalen ger dock inte upp och har därför överklagat Länsstyrelsens beslut. Därmed går ärendet vidare till Mark- och miljödomstolen. Planerade byggstarten i början av 2012 kan alltså dröja.

”Vi har gjort vad vi har kunnat för att uppmärksamma de konsekvenser denna plan kommer att få med tunnel och bro genom Ryssbergen. Nu får vi vänta och se om vi kan få gehör för några av våra klagomål. Men en kommun är en mäktig opponent för vanliga medborgare”, skriver Penilla Rydmark i Vikdalen.

>> Läs Nacka kommuns underlag i sakfrågan

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

En kommentar till “Avslaget överklagande av Kvarnholmsförbindelsen har överklagats”

  1. Vi är många som inte vill att bron ska bli verklighet och inkräkta på natur och miljö och sambanden i de gröna kilarna. Det ekonomiska läget i kommunen gör att det finns ytterligare skäl till att ändra på beslutet. Det största skälet till bron verkar vara att förse Nacka Forum med tillräckligt många kunder. Den nya broförbindelsen är också en orättvis satsning då man jämför med Skurubron där trafikanter får betala en avgift. Denna bro blir gratis men kommer att belasta den kommunala ekonomin och budgeten hårt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: