Bostadsrättsförening tog över höghus på Danviksklippan

DANVIKSKLIPPAN |På Danviksklippan finns i stort sett en bostadsrättsförening i varenda ett av de nio funkishusen från 1940 till 1945, men bara huset på Hästholmsvägen 10 har för många år sedan tagits över av Brf Klippan 10 medan de andra ägs antingen av Familjebostäder eller privata fastighetsbolag som hyreshus.

Bostadsrättsföreningen Danviksklippan 3 på Hästholmsvägen 17Bland bostadsrättsföreningarna finns Hovingsberg 4 (Hästholmsvägen 16), Friluftsteatern 1 (Hästholmsvägen 23), Hofvingsberg 1 (Hästholmsvägen 8), Danviksklippan 3 (Hästholmsvägen 17), Friluftsteatern 3 (Häsholmsvägen 21) och Danvikskvarnen (Hästholmsvägen 15).

Men nu är det alltså något på gång. Brf Danviksklippan 3 har nämligen köpt fastigheten på Hästholmsvägen 3 den 16 december och nu måste alltså medlemmarna visa godkänt banklån.

>> Kolla vilka andra föreningar som finns i våra trakter

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: