Katitzi spelas på Unga Klara i mellandagarna

HENRIKSDALSBERGET | 26 till 31 december spelar Unga Klara den självbiografiska ungdomsroman Katitzi av svensk-romska författarinnan Katarina Taikon Langhammer som har bott länge på Henriksdalsberget.

Katarina Taikon Langhammer
Katarina Taikon Langhammer

“Katitzi handlar om en familj på flykt genom Sverige. Om ett utsatt barn som drömmer om att få de möjligheter och rättigheter som barn i Sverige har. Till exempel: att inte bli slagen, att ha ett tryggt hem och att få gå i en skola, där möjligheterna till ny kunskap finns. Skolan som alla barn har rätt att gå i och som också ger möjlighet till ett möte med andra vuxna än föräldrar och familjen. Vår föreställning handlar om att hitta hem oavsett var man är. Vem man är. Om fördomar och okunskap men även om gemenskap, kamp, familj, byråkrati, rättigheter och drömmar”, säger regissören Kajsa Isakson på Unga Klaras presentation av Katitzi.

När Katarina Taikon Langhammer bodde på Henriksdalsberget var hon en av grundarna av den lokala hyresgästföreningen. Hennes lägenhet användes bland annat som mötesplats för folk som ville diskutera minoritetsfrågor.

>> Läs mer om författare på Västra Sicklaön

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: