Tokigt med direktbussar till Centralen som inte stannar i Henriksdal

SL underhåller busslinjer från Nacka till Centralen som inte stannar vid Slussen. Tyvärr så stannar de inte heller i Henriksdal fastän de skulle bespara oss ett onödigt byte vid Slussen.

Bussresenärer vid Värmdövägen i Henriksdal köar för att åka med
Bussresenärer vid Värmdövägen i Henriksdal köar för att åka med

Det är linjen 446C (Västra Orminge – Centralen) och 443C (Nacka strand – Centralen).

Ibland vill dock någon gå av vid Henriksdal. Så jag har tidigare passat på att gå på. Och sparat 20 minuter! Det skulle alltså inte alltid behövas dyra båtlinjer för att snabba på trafiken.

>> Klicka här för att läsa om kommunikationerna på Västra Sicklaön

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Tokigt med direktbussar till Centralen som inte stannar i Henriksdal”

  1. Enligt tidtabellerna ska väl C-bussarna stanna där om någon vill gå på? Om man söker på SL:s reseplanerare Henriksdal-Cityterminalen får man i alla fall flera träffar på morgontrafiken. T.ex buss 435C, kl 07.29 från Henriksdal. Jag har aldrig testat det själv, men du menar alltså att busschaufförerna på c-bussarna struntar i att stanna? Svagt i så fall. Dels skiter de ju i tidtabellen, och dessutom försvinner ju möjligheten till ett smidigt byte till pendeltågen på centralstation. Pendeltågsnätet är ju inte direkt lättåtkomligt från Nacka-hållet.

    Däremot har jag flera gånger åkt åt andra hållet på eftermiddagen, och då fungerar det i alla fall bra att gå av vid Henriksdal. Första gången visste jag inte varifrån bussarna gick (“cityterminalen”), så jag frågade i informationsdisken vid pendeltågen. De hade ingen aning de heller. När jag sa att bussen ska gå från “cityterminalen” svarade de: “Ja, det är ju här. Försök med någon av hållplatserna på gatan utanför.” Eftersom jag redan letat där frågade jag då om det kunde vara så att 435C kanske gick inifrån den stora bussterminalen på andra sidan gatan? Då fick jag till svar att “Nä, därifrån går inga SL-bussar”. Men det var ju fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: