Föräldrar vill ha hastighetskontroll kring Vilans skola

HENRIKSDALSBERGET / SALTSJÖQVARN / FINNBODA | Det är känt att Kvarnholmsvägen och Henriksdalsringen används ibland för olagliga biltävlingar med fara för alla boende. Men även grannar som ska till jobbet gasar på i rusningstider.

Vilans skola i Nacka - Västra Sicklaön
Första skolbyggnaden för Vilan (eller Hvilan) uppfördes i slutet av 1800-talet

Yvonne Staffansson, rektor på Vilans skola, har därför kontaktat en ”polisförälder” och ska även kontakta förskolans kontaktpolis i Nacka för att få tillstånd en hastighetskontroll på Kvarnholmsvägen och Danvikshemsvägen.

Till bilisterna i trakten: Ta det lungt kring våra skolor och förskolor!

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: