Socialdemokraterna stödjer förslag om Opera nedanför Fåfängan

SALTSJÖQVARN / DANVIKSKLIPPAN | Grannarna i Saltsjöqvarn och på Danviksklippan kan snart få en Opera på gångavstånd om det går som Socialdemokraterna i Stockholm vill.

Opera vid Masthamnen nedanför Fåfängan och vid Danvikskanalen
Opera vid Masthamnen nedanför Fåfängan och vid Danvikskanalen (bild: Föreningen Masthamnsoperan)

I ett uttalande i Dagens Nyheter stödjer nämligen Anna-Greta Leijon, socialdemokraternas gruppledare i kulturnämnden, och Thomas Rudin, oppositionsborgarråd i Stockholms stad, förslaget om en kulturinrättning vid Danvikskanalen som föreningen Masthamnsoperan lanserade för något år sedan.

Jag tror att Stockholms stad måste vara beredd att gå in i ett samarbete med olika finansiärer och vara en del av en aktiv lösning. Vi måste vara med och bidra. I dag betalar ju operan för sina hyror, jag tror det är 300 miljoner kronor per år, för en lokal som inte fungerar”, säger Rudin till Dagens Nyheter.

Tidigare fanns också föslag om uppsättningar i Operans och Dramatens verkstäder i Gäddviken.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Socialdemokraterna stödjer förslag om Opera nedanför Fåfängan”

  1. Vad som inte framgår är att hela utsikten in mot Gamla stan och Stockholms ström kommer att skymmas för de boende i Saltsjöqvarn. Och tänk Er ljudnivån från utomhusscenen för 3.000 personer på bergets topp intill kanalen! Gå in på http://www.masthamnsoperan.se för visualisering av det tänkta mastodontbyggets konsekvenser för grannarna på Nackasidan av Danvikskanalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: