Skräpigt värre kring Henriksdal station och Kanalvägen

HENRIKSDALSHAMNEN / SALTSJÖQVARN / DANVIKSKLIPPAN | Det är märkligt att Nacka kommun, Stockholm stad och SL – eller vem nu ansvarar för de här ytorna – tillåter att det är mycket skräpigt kring Henriksdal station, Kanalvägen och udden mellan Henriksdalshamnen och Lugnet.

Vid Henriksdal station och där framförallt mellan busskuren och transformatorhuset i tegel har ogräs blandats flitigt med allt möjligt avfall som antagligen kommer från överfulla papperskorgar och har slängts från Värmdövägen många bilar.

Ytan mellan Värmdövägen och Kanalvägen har blivit en mycket frekventerad gata pga inflytten till Henriksdalshamnen. Ändå verkar både gatustädning och plantering saknas. Kanske man väntar på att byggnationen ska vara klar innan man börjar sopa bort skräpet.

Om skräp i udden mellan Henriksdalshamnen och Lugnet har jag skrivit innan. Där har vass och avfall bildat en riktig ö. När jag felanmälde hos Stockholm trafikkontor skyllde man på Stockholms Hamnar (jag tror dock att informatören trodde att Henriksdalshamnen är en båtshamn). Och inget hände. Vattenfåglarna kan fortsätta lägga sina ägg i skräp.

Enda positiva är att man har tagit itu med ytorna mellan Värmdövägen och Det Vita Huset vid Danvikstull. Där håller man på att snygga till och plantera träd nu.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Felanmäl städningen

Här kommer i alla fall kontakterna för felanmälan av städningen. Ju fler som anmäler desto större chans att något händer:

SL (ansvarig för städningen kring Henriksdal station): tel. 08-600 10 00 samt e-mail formulär
Stockholm stads trafikkontor (ansvarig för städningen av Kanalvägen): E-mail formulär
Stockholms hamnar (ansvarig för udden mellan Henriksdalshamnen och Lugnet): tel. 08-670 26 00
Nacka kommun: tel. 08-718 80 00

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

2 reaktioner till “Skräpigt värre kring Henriksdal station och Kanalvägen”

  1. Området kring busshållplatsen Henriksdalsviadukten hör också till de bortglömda skräpsamlingarna, bl a för att papperskorg saknas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: