Tyska företaget Bilfinger Berger ska uppföra bron över Svindersviken

KVARNHOLMEN | Upphandlingen av bron över Svindersviken mellan Kvarnholmen och Ryssbergets urskog är klar nu. Tyska företaget Bilfinger Berger har fått uppdraget att utföra arbetet.

Bilfinger Berger vann upphandlingen av Kvarnholmsbron eftersom anbudet var 9,5 miljoner kronor lägre än det näst lägsta anbudet. Därmed blir totalnotan 253,5 miljoner kronor.

De har också minskat behovet av schakt inom Ryssbergens känsliga natur genom att förkorta tunneln och genom att eliminera ett stödläge i brons utformning. Bilfinger kommer istället att att bygga en bågbro där det södra brostödet placeras i ett bergparti med bättre förhållanden.

Ytterligare argument för Bilfinger Berger var välsammansatt organisation, erfarenhet och brons estetiska värden. Man påpekade också att anbudet minskar risken för kommunen eftersom brons stöd inte måste grundläggas i ett med med dålig hållfasthet. >> Läs mer om det vinnande anbudet

Detta bildspel kräver JavaScript.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

2 reaktioner till “Tyska företaget Bilfinger Berger ska uppföra bron över Svindersviken”

  1. Håller med… Dessutom har Nacka kommun urusel ekonomi, en usel förmåga att sköta större entreprenader (Stadshuset blev dyrt, vägen på Älgö kollapsade)…

    Till råga på allt så har Nacka högre skatt än Stockholm… Det är helt sanslöst.

  2. Synd bara att bron byggs. Ändå ett intrång, både då det gäller buller, luft och biltrafik i värdefull urskog och miljö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: