Bluesparty på Danvikstulls Värdshus med Sven Zetterberg Trio

Fredag, 13 april klockan 21:00 är det återigen bluesparty på Danvikstulls Värdshus, Alsnögatan 11. Den här gången spelar Sven Zetterberg Trio.

Biljetter kostar 200 kronor. Medlemmar i Stockholms Bluesförening betalar 100 kronor.

Danvikstulls Värdshus öppnar klockan 19:00, och då finns det också möjlighet att äta mat.

Bluesmusikern Sven Zetterberg
Sven Zetterberg (bild: Pelle Piano)

Pelle Leuf, som anordnar blueskonserten i Danvikstulls Värdhus, skriver så här om Sven Zetterberg Trio i sin inbjudan:

Sven Zetterberg är i mitt tycke Sveriges främsta bluesartist. Jag har aldrig blivit missnöjd när jag varit på någon av hans konserter. Är han med och spelar någon kväll så lyfter musiken ett par steg uppåt. Sven påstår själv att han har 300 låtar på sin repertoar, men jag tror inte det är sant, ty varje gång jag lyssnar på honom blir jag överraskad av låtvalet.

Andra musiker förnyar sig lite grand ifrån spelning till spelning, men en kväll med Sven är den andra olik. Exempelvis senast när Sven vikarierade för Clas Yngström, så spelade han Chuck Berry riffen ifrån Run Run Rudolph, och jag tror det var första gången jag hörde Sven spela Chuckriff på gitarr., och då har jag ända hängt med i hans bluesmusik sedan1972 när jag hörde Telge Blues Orkester på Mosebacke.

1999 fick Sven Janne Rosenqvists minnespris, och jag såg det som en självklarhet. Var det någon svensk bluesartist min forne kollega Janne pratade om så var det Sven. Då var det mycket Svens fina blandning av ”ner-i-rännstenblues”, ”Chicagoblues”, ”juke-joint blues”, ”Southerns soul” och framförallt många bra eget skrivna låtar.

Det är alltså för mig mycket extra roligt att presentera en kväll med Sven Zetterberg i bluesföreningens regi. Så skrev jag i december förra året, och kvällen blev helt fantastiskt. Nu kör vi en gång till och hoppas på lika fina bluestoner.

Ytterligare information om konserten fås av: Pelle Leuf ordförande i Stockholms Bluesförening (telefon: 08/ 30 24 79, fax: 08/ 30 26 18, tel. arbetet: 08 / 53063614 eller 08/ 530 612 20, konsertdagar även 073/ 7003287, e-post: pelle.leuf@mailbox.swipnet.se).

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: