Byggnaden för F/B Sea i Finnboda nominerad till Nacka stadsbyggnadsutmärkelse

FINNBODA | Byggnaden på Finnboda kaj som inhyser sjökrogen F/B Sea har nominerats till Nacka stadsbyggnadsutmärkelsen 2012. Om byggnaden vinner utmärkelsen avgörs på Stadsbyggnadsdagarna den 20 – 21 april.

Sjökrogen F/B Sea med uteservering i Finnboda hamnRestaurangen har ritats av Rits Arkitekter med Finnboda industrilokaler som byggherre.

Motivering

Med sitt modernistiska formspråk sträcker sig restaurang FB Sea från Finnboda kaj ut över Saltsjön och omfamnar den maritima miljön. Man får lätt en känsla av att vara på väg ut i skärgården, när man en solig sommardag blickar ut över Stockholms inlopp och en ljummen havsbris strömmar in genom de öppna panorama fönstren. Byggnaden ersätter en mindre kontorsbyggnad från 1940-talet som också balanserade över kajkanten.

Nacka stadsbyggnadsutmärkelse

Under Designåret 2005 väcktes idéer om värdet av att uppmuntra och uppmärksamma god design. Nacka valde att lyfta fram goda exempel på bra stadsbyggnad, och har sedan fortsatt med det varje år under namnet Stadsbyggnadsutmärkelsen.

Nackas bebyggelseutveckling är varierande och det är just mångfalden som utmärker de nominerade bidragen i årets stadsbyggnadsutmärkelse. Läs mer om de övriga nominerade.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: