Nästan 80 år gammal bloggare sålde majblommor på Danvikshem under barndomen

DANVIKSHEM | 1933 födda Margit Huldas som bloggar för tidskriften Hemmets Journal minns i ett inlägg hur hon som flicka sålde majblommor på Danvikshem på 1940-talet, hur de gamla hade det där och den otäcka skomakaren…

Vykort visar Danvikshem och gamla Vilans skola från Henriksdalsberget
Vykort visar Danvikshem och gamla Vilans skola från Henriksdalsberget

”När jag var på Danvikshem, så blev det många pratstunder med gamla som gärna köpte en Förstamajblomma, och klappade en liten flicka på huvudet”, skriver Margit. ”Värre var det med skomakaren på Danvikshem. Dit gick aldrig någon flicka och frågade om han ville köpa”, fortsätter hon.

Läs Margits hela inlägg på Hemmets Journal.

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: