Hur går det för de nya grannarna i kajhusen på Kvarnholmen?

KVARNHOLMEN | Grannarna i de tre kajhusen på Kvarnholmens norra kaj har en egen sida på Facebook där man kan följa hur det går – allt från hur bra internetuppkopplingen är till Postens vägran att dela ut post.

Kajhusen på Kvarnholmen - 2012Brf Spannmålskajens sida på Facebook hittar du på facebook.com/Kajhusen. Här är några kommentarer därifrån:

“Det känns skönt att äntligen ha fått flytta in, efter 2 års väntan. Lägenhet är mycket bra (bara lite dålig slutstädning). Utsikten helt enastående. Mycket byggjobb, men det visste man ju. Dock mycket lugnt på kvällarna här”, skriver Jan Olov Ankartross.

“Det är toppen! Välkomna om två veckor! :)”, skriver Annika Gilén.

“Håller med Annika, det är topppen och vi tycker det känns lite som att bo på hotell. :)”, skriver Monika Wenngren.

Posten vägrar dela ut post!

Postboxarna i kajhusens entré är inte godkända av Posten. Därav ingen postutdelning. Grannarna måste istället hämta brev på Vattenverksvägen 8. “Är det ett skämt eller…..”ej godkända postboxar”?”, frågar Dan Lindqvist.

Stäng av WiFi för bättre uppkoppling!

“Jag har kollat upp hastigheten på vårt bredband. Kör man med WiFi (trådlöst) kommer man upp i ca 45Mbit/s men om man kopplar in LAN kabeln i ett av datautagen (och stänger av den trådlösa på datorn) kommer man upp i närheten av de 100 Mbit/s. Riktigt bra!”, skriver Jan Olov Ankartross.

” Njaaoo, det beror på vad man har för router (jag kopplade bort den som var förinstallerad) och var den är placerad (och var man sitter med sin dator i förhållande till routern när man mäter). Vår sitter i vardagsrummer och mätningen där blir ca 140-150 Mbit/sek, på balkongen blir det ca 95 MBit/s. Men generellt kan sägas att bredbandet är riktigt bra!”, svarar Peter Wenngren.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: