Stockholmshem och NCC ska bygga 200 lägenheter vid Kanalvägen

LUGNET / HENRIKSDALSHAMNEN | I väntan på ett beslut om att Saltsjöbanan och Värmdövägen ska byta plats, överlåter Stockholm stad marken mellan Kanalvägen, Båtbyggargatan och Vävar Johans gata till Stockholmshem och NCC Bostad AB för bygge av 200 lägenheter.

Planerad bebyggelse inom Lugnet III
Planerad bebyggelse inom projektet Lugnet III

Den norra delen av området föreslås upplåtas med tomträtt till AB Stockholmshem för bygge av ca 100 hyreslägenheter. Bolaget ska även bygga en sopsugterminal för tre fraktioner som ska betjäna östra Sjöstaden, och uppföra en förskola med 4 avdelningar inom sin del av projektet.

Den södra delen av området föreslås säljas till NCC Boende AB för bygge av ca 100 bostadsrättslägenheter. Försäljningspriset är 13.650 kr per ljus BTA.

Enligt en preliminär tidplan kommer arbetet med detaljplanen att pågå i cirka 18  månader. Mot bakgrund av detta planerar bolagen sina respektive byggstarter till  år 2014 och första inflyttning bedöms till år 2015.

Läs mer om projektet (pdf).

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: