Grannar i Henriksdalshamnen lägger till segelbåten direkt under hemmabalkongen

HENRIKSDALSHAMNEN | Förra söndag promenerade jag från Saltsjöqvarn till Henriksdalshamnen och noterade en segelbåt som lade till på Regattkajen i Henriksdalshamnen.

S/Y Loupan ägs av Ulla och Peter, ett par kring 60 som jobbat och trivts i IT- och telekombranschen. De bor i Henriksdalshamnen och ”parkerade” segelbåten direkt under sin balkong.

Nu ska de ta tjänstledigt i 15 månader och segla med Loupan till Bohuslän, södra Norge, Nordsjön, Skottland, Inverness, Caledonienkanalen, Hebriderna, Irländks sjön, Kinsale i Irland, Biscaya, La Corouna i nordvästra Spanien, Postugal, Las Palmas, S:Lucia i Antillerna, Karibien, Bermuda, Azorerna, Frankrike och hem till Östersjön via Kielkanalen.

”Det känns priviligierat att få ha ett så här stort projekt tillsammans och det är ju ett äventyr, även om vi inte vill att det ska bli alltför äventyrligt. Vi ser fram mot många olika upplevelser som är annorlunda än vår vanliga vardag, där vi ska få möjlighet att upptäcka nya platser och människor. Sen hoppas vi förstås att ha tid att göra saker i den takt vi vill”, skriver de på sin blogg där du kan följa hela resan.

Ett 40-tal vänner, familj och grannar sade hejdå på Regattkajen i veckan som gick. ”Tack alla ni som kom och vinkade av oss! Tack också till alla er som på olika sätt skickat hälsningar. Det blev för oss en härlig stund innan avfärd och ett kärt minne som vi har med oss”, säger seglarparet.

40-tal grannar, familj och vänner säger hejdå till seglare i Henriksdalshamnen

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: