Halv meters bred gångväg mellan Sjöstaden, Nacka och Södermalm

SALTSJÖQVARN /HENRIKSDALSHAMNEN | Politiker i tjänstemän i Nacka och Stockholm pratar varmt om planer på stora cykelstråk söderut, promenadstaden, tillgånglighet etc. Men det mest uppenbara har de missat.

Gångvägen nedanför Danviksklippan intill Värmdövägen är bar runt en halv meter bred. När det kommer någon springandes eller med barnvagn, så måste man stanna och nästan pressa kroppen mot Danviksklippan.

Det ser inte mycket bättre ut för cykelbanan  som är runt en meter bred under Hästholmsviadukten och ska användas i både färdriktningar. Kombinerat med galna cyklister som susar förbi i 100 km / timmen blir det inte riktigt roligt att promenera här.

Gångväg och cykelbana under Hästholmsviadukten mellan Sjöstaden och Södermalm

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

2 reaktioner till “Halv meters bred gångväg mellan Sjöstaden, Nacka och Södermalm”

  1. Håller med om att detta är ett problem. Men hur ser lösningen ut? Spränga bort en del av berget? Vet ej och har ingen lösning, tyvärr. En annan sak: har någon hört hur det går med planerna på att göra en gångväg utmed Danvikskanalen från Saltsjökvarn till Sjöstaden. Det vore kanon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: