DN recenserar Henriksdalsberget-rapparen Max Peezays comeback

HENRIKSDALSBERGET | ”Ettrig samhällskritisk rapp. Max Peezay har blivit ännu argare” skriver Dagens Nyheter om Henriksdalsberget-rapparen Max Peezays comeback på Strand i Hornstull efter tre år.

Max Peezay och Svensk Pop på Henriksdalsbergets 40 års jubileum

Max Peezay och Svensk Pop på Henriksdalsbergets 40 års jubileum

”När han en bit in i konserten ber publiken att rösta om han ska behålla sitt nuvarande artistnamn eller byta till Max Perkele, vilket han själv vill, känns det logiskt att de flesta på Strand jublar mer åt det senare namnet”, skriver recensenten Mattias Dahlström.

”Den korta konserttiden gör att delar av spelningen känns framstressad och väl likriktad”, fortsätter han. ”…men han får det uppskruvade tempot att fungera”. Max Peezay eller Tom Piha som han egentligen heter var nämligen bara förband åt brittiska grimeveteranerna Newham Generals.

Kommentera