26 september: Sjöstadsborna diskuterar uppstart av Bed & Breakfast

HENRIKSDALSHAMNEN / DANVIKSKLIPPAN | Gunlaug Östbye från Sjöstadens Hembygdsförening har tipsat mig om att engagerade sjöstadsbor träffas på onsdagen, den 26 september klockan 18:00 i GlashusEtt, Lugnets allé 39 för att diskutera idén om uppstart av Bed&Breakfast-verksamhet.

 

Marinan på Jan Inghes torg på Henriksdalshamnen
Marinan på Jan Inghes torg på Henriksdalshamnen

Så här står det i Hembygdsföreningens pressmeddelande:

Med mer än 12 000 besökare varje år bara i GlashusEtt, är det många som vill studera Sjöstaden och dess unika ekologiska profil närmare. Det är redan nu många som bara vill se hur en lägenhet ser ut. Och en övernattning i hemmiljö kommer säkert att väcka efterfrågan, tror Pia Rydberg, som redan med sitt Kafé Kreaktiv startat många verksamheter och nu står redo att förmedla övernattningar.

Li Norrman, i styrelsen för Sjöstadens Hembygdsförening, har tidigare drivit denna typ av verksamhet i flera år. Hon står nu redo att förmedla sina erfarenheter till sjöstadsborna.

– Det kan räcka med bara övernattning, säger hon. Sjöstaden har redan så många trevliga frukostcaféer.

Vid mötet på onsdagskvällen får sjöstadsborna möjlighet att ta del av erfarenheter och att ställa sina frågor. Och Hembygdsföreningen gläder sig att faddra för ett gott initiativ.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: