Sänkta priser på Abacus nybygge på Henriksdalsallén i Henriksdalshamnen

HENRIKSDALSHAMNEN | Svensk Fastighetsförmedling har tvingats sänka priset med en halv miljonpå samtliga fyror i pågående bygget av Bostadsrättsföreningen Storsglet i byggherren Abacus regi.

Affärslokalen i hörnan Henriksdalsallén / Pollargatan i HenriksdalshamnenPriserna på dessa bostadsrätter ligger nu mellan c:a 4 och 7,5 miljoner kronor.

“Felet var att alltför många stora lägenheter byggdes – hälften av bostadsrätterna i huset är fyror – så därför togs i somras ett beslut om att sänka insatsen på dem för att möta efterfrågan”, säger Ritva Klemetti, mäklare för Svensk Fastighetsförmedling, till Dagens Nyheter.

Men hela sanningen är kanske att många lägenheter kommer att ha fula planket mot Värmdövägen och Henriksdals reningsverk som utsikt. Och politikers sväng om flytten av Värmdövägen in i Henriksdalsberget garanterar den här Värmdövägsutsikten i många år till. Riktig utsikt mot Jan Inghes Torg med Hammarby sjö har tyvärr bara några lägenheter.

Prissänkningen har dock genererat stort intresse igen. Uppemot 300 personer ville titta på Abacus bostadsrätter under förra helgen.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Sänkta priser på Abacus nybygge på Henriksdalsallén i Henriksdalshamnen”

  1. Har dom höjt belåningen i föreningen eller är det en riktig prissänkning?

    Det förra är ett knep oseriösa byggföretag ofta gör…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: