Omröstning: Tycker du att infarten från Värmdövägen till Nacka borde snyggas till?

Reningsverk, betongviadukt, transformatorhus, ingång till skyddsrum, parkeringshus, dålig skyltning, ogräs och krånglig korsning… Så kan man sammanfatta början av Kvarnholmsvägen – infarten från Värmdövägen till våra bostadsområden i Saltsjöqvarn, Danvikstrand, Henriksborg, Finnboda, Henriksdalsberget, Finnberget och Kvarnholmen.

Några bilder som visar ingången till Nacka från Värmdövägen

Detta bildspel kräver JavaScript.

Rösta & lämna förbättringsförslag som kommentar

Omröstningens resultat och förslagen som inkommit lämnas in till Nacka kommun som medborgarförslag.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

16 reaktioner till “Omröstning: Tycker du att infarten från Värmdövägen till Nacka borde snyggas till?”

 1. Klä väggarna i viadukten med Kakel eller mosaik. Komplettera p-husets utsmyckning över hela huset.

 2. Det bästa hade varit om hiskeligt fula trafikkorsningen hade byggts ner under mark och ovanför den hade vi haft Danvikstorg med en ordentlig
  livsmedelsbutik. Det kommer nog inte hända förrän på flera år så istället får man göra så gott man kan med det som finns idag. Men intresset för det verkar ju vara minimalt hos både Nacka kommun och Stockholm stad.

  Henriksdalsstation måste städas bättre och och gräsmattan vid transformator huset borde klippas regelbundet. Ofta är det skräpigt vid stationen och runt busshållplatsen. Bättre renhållning runt stationsområdet.

  Nya vägskyltar vid korsningen till infarten vid Västra sicklaö. Idag är det ett stort hopkok av skyltar. Det är fult, det är plottrigt och de stämmer inte heller för den delen. Där borde någon ansvarig verkligen göra en insats.

  Själva Henriksdalsviadukten borde belysas mer. Idag är det grått och mörkt när man går under bron under tågbanan, Det borde vara ett varmt ljust sken i massor under viadukten. Varför inte även måla eller dekorera viadukten med konst av nått slag.

  Reningsverkets fula blå byggnad borde byta fasad. En ny fasad skulle göra mycket för att snygga till korsningen.

  Riv parkeringhusen längs med Kvarnholmsvägen och bygg bostäder istället. Detta borde göras på en gång.

  Håller med ovanstående att parkeringen för långtradare vid sidan av det fula P-huset ser jättetråkig ut och förfular miljön och att denna ska tas bort.

  Sedan är man kommer till kyrkogården så står den anskrämliga återvinningsstaionen mittemot, i närheten av Finnboda. Denna borde man flytta eller som någon skrev innan bygga ett plank för så man slipper se det skräpiga eländet.

  Hoppas att nått sker för att snygga till miljön vid trafikkorsningen och infarten till Västra sicklaö snart.

  .

 3. Det finns ju en gång/cykelbro över värmdövägen i och med bron mellan danviksklippan och Slatsjöqvarn. Det enda som saknas på den är ju en trappa ner till markplan på danvikssidan. Det känns lite enklare än att öra en bro/tunnel parallellt…

 4. Instämmer med Martas förslag om en gångtunnel alternativt en gång- och cykelbro över Värmdövägen. Det skulle underlätta för alla gående och cyklister som då slipper stå och vänta på att få korsa Värmdövägen.

 5. Instämmer i föregående inlägg. Jag tycker dessutom att parkeringen för långtradare vid sidan av det fula P-huset ser jättetråkig ut och förfular infartsmiljön ytterligare. Den borde tas bort. Sopsorteringen mittemot kyrkogården kunde omgärdas av ett träplank så man slapp att se behållarna och skräpet som sprids omkring där.

 6. Infarten till Kvarnholmsvägen från Värmdövägen borde snyggas upp och göras attraktivare. Det är i dagsläget den enda infarten till stora bostadsområden som Kvarnholmen och Finnboda, men tyvärr ser det ut som infarten till ett slitet gammalt industriområde. Vidare borde vägskyltar för Finnboda hamn och Kvarnholmen sättas upp, det räcker inte med bara byggherrarnas skyltar.

 7. Alla som önskar en förbättring kan ju inte lämna in egna förslag. Av befintliga förslag för stunden ställer jag mig bakm Harriets förslag.

 8. Städning av skräp- ligger mycket skräpp längs slänten mot H-berget.
  Cyckelbana – den tar bara slut och i korsningen med värmdävägen tvingas cyklisterna ta bland bilar. En gång tunnel under korsningen vore önskvärt. Känns som man inte vill göra någon satsning i väntan på beslut om de stora infraprojekten som Danvikslösen etc. Men korsningen är livsfarlig och det borde göras något i alla fall.

 9. Trappan från Kvarnholmsvägen borde gå ända ner till gatan – utan att man måste gå trappan upp mittemot från gatan, runt och över bron. Vi som kommer från stan med bussarna vid rödljusen tycker det är en omväg… Visserligen finns det ett snöre med vars hjälp man kan ta sig uppför sluttningen till första trappan med konditions och styrka krävs, och lerigt är det. Och STARKA LAMPOR tack. P-huset måste målas vackert – eller rivas. Skulle man inte bygga hus i sluttningen enligt planerna? Hur ska de stackarna få ngt solljus?

 10. Infarten borde göras ljus och inbjudande. Ett bra exempel är infarten till Nacka Strand. Idag ser det hemskt ut när man svänger av Värmdövägen. Nog borde byggherrarna i området kunna ställa upp och finansiera.

 11. Det är inte bara den delen utan hur Nacka Kommun presenterar sig när man kör Värmdövägen. Det första man ser är den blå korrugerade plåten på Reningsverket, Massor med fula skyltar, Ett bullerplank i grått på höger sida.
  Mitt försla gör om och gör vackrare använd de resurser som finns i och på berget. Skapa en klättrande / hängande trädgård miljövänligt och vackert. Allt finns på plats vatten, värme och förmodligen gödsel.
  Det är mitt medborgarförslag.
  Harriet Gillberg
  0708 631 760

 12. Jag tycker att infarten är väldigt grå och trist och önskar att man kunde ha lite mer grönska och färg både på betongbron samt efter vägen upp i början av avfarten. När man väl kommer upp till rondellen vid Vilans skola så tycker jag att det är mycket finare, men det första intrycket man får av en ny plats dröjer sig tyvärr ofta kvar. Rondellen och planteringarna där, samt skolan, kyrkogården samt Finnboda förskola ger tillsammans ett välkomnande intryck och det visar på att det finns många barn i området. Efter Finnboda kommer ytterligare ett tråkigt parti förbi Gäddviken och vägen vid uppfarten till Finnberget innan man kommer till Kvarnholmen. Utangör de röda husen i gäddviken står väldigt ofta grovsopor och skräpar och efter cykelvägen vid busshållplatsen i gäddviken är det också ofta skräpigt och nerklottrat. Jag önskar att man planterade fina buskar och blommor efter Kvarnholmsvägen och att man målade betongbron för Saltsjöbanan i någon fins färg. Ev kunde man skriva välkommen till Västra Sicklaön eller liknande? Vi har ju en del konstnärer i området så någon kunde kanske hjälpa till att sätta färg på infarten? Garagehusen på båda sidorna i början av infarten är skrämmande fula och borde verkligen fixas till. Ombyggnation, renovering och och färg på om det ej går att riva. Ta annars barnen på Vilans skola och förskola samt deras föräldrar till hjälp. De kan säkert hjälpa till att måla och göra fint! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: