Många grannar engagerade i direktbussar fr Henriksdal till Centralen

Mitt förslag om att återigen låta direktbussen 446C från Nacka till Cityterminalen stanna i Henriksdal har fått många grannar att engagera sig i frågan.

Värmdövägen vid Henriksdal, DanvikCenter i bakgrunden
Värmdövägen vid Henriksdal, DanvikCenter i bakgrunden

47 personer har röstat för förslaget på SL:s kundforum. Ett 15-tal personer har också utökat mitt förslag med egna argument och lösningar för att bussen ska återigen stanna i Henriksdal. Ett exempel:

”Att kunna ta denna buss är verkligen underlättande för resenärer som skall ta blå linjen speciellt nu när den utgår från Rådhuset. Det är ju bara en kort promenad mellan cityterminalen o Rådhuset el så kan man lätt ta de bussar som finns. Som det är nu skall man trängas o trängas vid slussen och vid fridhemsplan”, skriver Pia Isaksson.

Också tidningen Mitt i Nacka har hört av sig för att nämna frågan i en artikel som handlar om politikernas och tjänstemännens feghet att hitta en fungerande trafiklösning vid Danvikstull.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

2 reaktioner till “Många grannar engagerade i direktbussar fr Henriksdal till Centralen”

  1. Direktbussen tar max 15 min. Buss 53 runt 40 min. Valet är nog lätt. Dessutom vill jag inte till Slussen, och framförallt inte under ombyggnaden.

  2. Vore smartare att förlänga tvärbanan till Henriksdal från Sickla udde…

    446 C har jag åkt en gång… Det tar lång tid i rusningstrafik från nacka till centralen… Mycket långsammare än att byta till t bana vid slussen…

    När det inte är rusningstid kan det vara vettigt med 446 C… Stannar den fortfarande vid londonviadukten så kan man annars byta där…

    Jag tog bussen i tron att den gick till slussen och blev inte glad när jag upptäckte att den inte ens stannade där…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: