Granne efterfrågar bilfri innergård på Henriksdalsberget

HENRIKSDALSBERGET | Jerk Fehling, tidigare chef för FMVs flygtekniska  underrättelsetjänst och granne på Henriksdalsringen, påpekar i en insändare i Nacka Värmdö Posten att den egentligen bilfria innergården är bara historia blott.

Höjdens förskola Henriksdal på Henriksdalsbergets innergård
Höjdens förskola på Henriksdalsringens innergård

Trafikskapande verksamheter är ungdomsbostäderna, Attendos specialboende som servas av färdtjänsten och Höjdens förskola dit föräldrar skjutsar sina barn med bil och moped.

Men det finns andra som skapar trafik, påpekar Jerk:

”Den omfattande byggnadsverksamheten [för förskolan som aldrig blir klar] har dragit in trafik från olika byggföretag, och en del boende har hakat på och åker samt parkerar då och då på gården, utan kontroll av de parkeringsvakter som svarar för ordningen på ringens utsida”.

Henriksdalsbergets innergård med sina runt 12 lekplatser, mötesrummet Gropen, konstgräsplan, multisportplan, grillplatser, lusthus, parkbänkar och planteringar har skapats som bilfri rekretationsrum av arkitekterna Tore och Eric Ahlsén.

>> Läs hela insändaren i Nacka Värmdö Posten

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: