RenoNorden vägrar hämta hushållssopor på Henriksdalsberget

HENRIKSDALSBERGET | Sophämtningsföretaget RenoNorden har stoppat hämtningen av hushållssopor från Brf Utsikten 1-35 på Henriksdalsringen.

Bostadsrättsföreningen Utsikten 1-35 på HenriksdalsbergetOrsaken är i stort sett en liten tröskel till alla utvändiga soprumsdörrar. Hämtningsvägarna ska enligt byråkraterna vara plana, raka, hårdgjorda, och korta.

Så tröskeln ska antingen tas bort eller förses med en ramp. Åtgärder som har vidtagits tidigare har tyvärr inte varit tillräckliga.

Tills tröskeln är borta och vissa sopdörrar har vidgats måste föreningen rulla sina sopkärl på gatan. ”I värsta fall kan det bli så att vi tvingas stänga alla sopnedkast. Då måste var och en gå ut till ett sopkärl intill trottoaren på gatsidan utanför varje port”, står det på Brf Utsikten 1-35.s hemsida.

Kommentera