36 sjukdagar per år & person på Henriksdalsberget

HENRIKSDALSBERGET | Nacka Värmdö Posten har gjort en sammanställning där man jämför genomsnittliga antalet sjukdagar per år och person mellan Nacka kommuns olika bostadsområden.

Henriksdalsberget sett från SvindersvikenHögst antal sjukdagar, nämligen 36, har grannarna på Henriksdalsberget. I siffran räknas inte sjukersättningen från arbetsgivaren utan den delen som betalas ut av det allmänna. Här räknas dock in det som tidigare kallades förtidspension, det vill säga att man är så pass sjuk att man bedöms inte kunna arbeta på flera år.

I artikeln försöker man länka ihop sjuktalen med inkomst som är mycket lägre på Henriksdalsberget jämfört med andra kommundelar.

Rikare kommundelar som Saltsjöbaden och Skuru / Duvnäs Utskog har därför bara 11 sjukdagar. I Storängen / Lillängen är det 10 dagar.

Mattias Qvarsell, musik och socialdemokratisk kommunpolitiker med boende på Henriksdalsringen, frågar därför varför Nacka kommun har nyligen lagt ner Barnavårdscentralen i anslutning till Vilans skola. Tidigare försvann från Henriksdalsberget förskolor, distriktssköterska och bibliotek.

>> Läs hela artikeln i Nacka Värmdö Posten

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “36 sjukdagar per år & person på Henriksdalsberget”

  1. Hej Konstantin!
    Har bott på “Dasslocket” i flera år på 70-80-talen. Bland annat engagerad i den lokala kontaktkommittén (HGF). På den tiden var kommundelen högst levande med utvecklad samhällsservice. Men Nackahögern var lika militant då som nu, men hade bara inte kommit lika lång i sitt gynna-enbart-de-rika-projekt för Nacka. Det smärtar mig att de lyckats förstöra så mycket, samtidigt som det glädjer mig att höra att det ännu finns de på berget som kämpar för ett rättvisare samhälle. Nacka är riktigt sniken skitkommun där rättvisa styrs av plånbokens storlek. Men det går ju att ändra på!
    /Lasse Nilsson i Vingåker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: