Två grannar i Saltsjöqvarn engagerade mot bostadsinbrotten

SALTSJÖQVARN | Moderata riksdagsledamoten Anna Kinberg Batra och ordföranden i Nackas utbildningsnämnd Linda Norberg, både boende i Saltsjöqvarn, kräver i Nacka Värmdö Posten högre straff för inbrott samt fler och effektivare poliser.

Mannagrynskvarnen i Saltsjöqvarn, Nacka som ritades av Joel Norborg
Mannagrynskvarnen från 1923

Grannarna i Saltsjöqvarn har hösten / vintern 2012 drabbats av flera lägenhetsinbrott – något som sker regelbundet på Västra Sicklaön och resten av Nacka. 2011 genomfördes 400 lägenhetsinbrott i Nacka kommun men endast två procent av bostadsinbrotten har uppklarats i Stockholms län.

“Människor måste känna sig trygga i sina hem. Därför behöver polisens effektivitet ökas så att fler bostadsinbrott kan klaras upp och gärningsmännen gripas”, skriver Anna Kinberg Batra och Linda Norberg.

>> Läs hela artikeln i Nacka Värmdö Posten

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: