Promenadstråk mellan Henriksdalshamnen och Saltsjöqvarn?

HENRIKSDALSHAMNEN / SALTSJÖQVARN / DANVIKSKLIPPAN | Många undrar om det kommer att bli något promenadstråk nedanför Danviksklippan och Danviksbron mellan Saltsjöqvarns och Henriksdalshamnens fina kajer.

Danvikskanalen, Danviksklippan och räddningsringGudrun Ståhl Rohdin, granne i Henriksdalshamnen, har varit i kontakt med Stockholm stads exploateringskontor om saken.

Enligt myndigheten tycker Sjöfartsverket att risken att fartyg kommer ur kurs och törnar emot gångbron är för stor. En gångbro skulle inte klara påfrestningen. Så nu stoppar båttrafiken inte bara utbytet av antika Danviksbron utan även visionen om en promenad från Nacka strand till Skanstullsbron.

Men tjänstemännen har inte släppt tanken på en gångväg mellan Henriksdalshamnen och Saltsjöqvarn. Frågan ska behandlas i början av 2013.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

2 reaktioner till “Promenadstråk mellan Henriksdalshamnen och Saltsjöqvarn?”

  1. En regional gång- och cykelbana längs norra Sicklaön via Kvarnholmen, Finnboda, Saltsjökvarn och vidare är ju planlagd. Skulle vara mycket underligt om den inte fortsatte till Hammarby sjöstad. Om man vill satsa på vardagsmotion kan man välbygga en gångbro som tål påfrestningarna.
    Husen längs stranden i samma område skall ju tåla kryssningsfartygen så det borde vara möjligt.

  2. Delvis utanför ämnet, men jag undrar om någon känner till planer för ev. promenadväg utmed Saltsjön förbi Finnberget, på den plats där det idag är en låst inhägnad upplagsplats för schaktmassor och dyl. (se kartlänk). Alltså så att man skulle kunna gå utmed vattnet från Kvarnholmen till Finnboda hamn och vidare mot stan. Som det är idag, med ett avspärrat område där, kan man inte promenera utmed vattnet, utan får gå igenom Finnbergstunneln eller längs Kvarnholmsvägen. http://goo.gl/maps/exnwH

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: