Finnboda skulle ha fått Walk of Fame för varvets fartyg

FINNBODA | Landskapsarkitekterna URBIO skriver att en av ursprungsidéerna kring gestaltningen av torgytorna i Finnboda hamn var att skapa någon slags Walk Of Fame kring gamla svetshallen som idag inhyser inredningsbutiken Fogia.

Stråket skulle innehålla namninskriptioner på fartyg byggda på varvet. I själva stapelbädden framför Brf Hamnkontoret finns idag istället en industritäppspark med de industriella strukturerna bevarade kombinerat med ruderatmarksväxter och soldäck. >> Läs mer

industritäppspark vid brf finnboda hamnkontor

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: