Plank mellan Värmdövägen och Henriksdalshamnen kvar till 2020

HENRIKSDALSHAMNEN | Mitt i Nacka skriver i sitt senaste nummer om hur det är att bo i Henriksdalshamnen och gamla Lungnet granne med buller från Värmdövägen och gröna planket.asfalterad gång- och cykelväg intill Kanalvägen i Henriksdalshamnen med plank mot värmdövägenDanvikslösen skulle börja byggas kring 2010. I projektet skulle ingå att Värmdövägen flyttas in i Henriksdalsberget, Saltsjöbanan tar Värmdövägens plats runt Henriksdalsberget, Danvikstorg med centrum skapas vid trafikplatsen Henriksdal, Saltsjöbanan får segelfri bro över Danvikskanalen etc.

Slussen-projektet och drömmarna om en tunnelbana till Nacka har lagt Danvikslösen i malpåse fram till c:a 2020. Likaså chansen att färdigställa Henriksdalshamnen som nu får tillfälliga lösningar mot Värmdövägen (exempelvis Kanalvägsparken) och en gigantisk förskola.

En rejäl omgörning av Danviksbron (bla höjning för att inte behöva öppna så ofta för segelbåtar) och dragning av Tvärbanan till Slussen via Henriksdalshamnen har man för gott gett upp.

>> Läs hela artikeln i Mitt i Nacka

 

 

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: