SjöVägen – Ny tidtabell och inga biljetter säljs ombord

KVARNHOLMEN / SALTSJÖQVARN / FINNBODA | Pendelbåtslinjen SjöVägen mellan Nacka strand och Nybrokaj via bl.a. Kvarnholmen, Saltsjöqvarn och Finnboda tas 1 april över av SL med Rederi AB Ballerina som operatör.

M/S Kanholmen angör Saltsjöqvarns brygga på vintern
M/S Kanholmen angör Saltsjöqvarns brygga på vintern

Det innebär att enbart SL-biljetter (periodbiljetter, reskassan/remsan samt SMS-biljetten) kommer att gälla ombord – men inga SjöVägen-biljetter.

Det går heller inte längre att köpa biljetter ombord på båtarna – dessa kan endast köpas via SL-ombud (ICA Henriksdal, Danviksklippan livs, trafikbutiken i DanvikCenter). Otroligt dumt beslut eftersom det inte finns så många ombud i vår närhet på Västra Sicklaön. Jag antar att man också kommer att kontrollera biljet vid ombordstigning och förorsaka förseningar.

Klicka här för att hämta ny tidtabell from 1 april 2013

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “SjöVägen – Ny tidtabell och inga biljetter säljs ombord”

  1. Återigen ett urdumt beslut när det gäller sjötrafiken. Gör det istället möjligt för så många som möjligt att utnyttja båtarna. F o m 1 april kan alltså inte tillfälliga gäster, hotellets kunder m fl använda bårpendeln. Stockholm blir allmer turistovänligt. Vi behöver fler båtmöjligheter inte färre. Börja nu inför Slussenombyggnaden.
    Kolla allt strul när det gäller t ex bussarna 53 m fl som passerar vikingterminalerna. Ovänliga förare som ryter åt oförstående turister, fullt med resenärer, bagage etc. Vi får inte den service vi betalar för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: