Marinstaden i Svindersviken söker ny ägare – igen!

SVINDERSVIK | Det rätt visionära projektet om att omvandla Ryssvikens båtkyrkogård mittemot Kvarnholmen och Gäddväken till ett sjönära samhälle har havererat igen. Bolaget bakom satsningen har gått i konkurs.

I ett pressmeddelande anser den dåliga ekonomin son anledning. Finansiella rekonstruktionen efter förra krisen var inte heller tilräcklig.

Konkursförvaltaren Mats Emthén söker nu en ny ägare till projektet som pga de finansiella haverierna hamnar i en ond cirkel.

Marinstaden i Nacka

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Marinstaden i Svindersviken söker ny ägare – igen!”

  1. Projektet är hopplöst… Vem vill betala 3-6,5 miljoner kr för en husbåt samt 4 milj kr för en vattentomt som man saknar lagfart på och inte äger….

    Den sista idioten är visserligen inte född än men det blir allt färre som köper husbåt… Idag har vi 3 gamla husbåtar som köpte av förra bolaget samt ca 3 nya husbåtar som köpt av detta företag…

    Enda chansen att få ekonomi i projektet är att bygga bostadsrätter i ett eller flera hus på kajen…. Ska man sälja fler husbåtsplatser så måste man sänka priset mycket kraftigt… Utan lagfart skulle jag inte ens betala 100 000 kr för vattentomten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: