Äldrekontakt: Fikavärdar välkomnar äldre från Västra Sicklaön

Äldrekontakt heter en ideell organisation som vill minska ensamheten hos äldre. Idén är enkel: Äldrekontakt har chaufförer som hämtar upp dig som är 75 – 85 år gammal, behöver sällskap och som bor kring Henriksdal, Danviken, Finnboda och Kvarnholmen. Du skjutsas till trevliga, yngre fikavärdar.

äldre damDet finns plats för 10 st äldre i varje grupp. Gruppen håller ihop och ses på fikor en gång i månaden hemma hos de yngre fikavärdarna. De brukar vara väldigt uppskattat från båda håll. De äldre som kommer i ett sammanhang med andra äldre och värdarna som kommer i kontakt med en generation rik på historier.

Här är några kommentarer om fikorna:

”De söndagarna ser jag fram emot med stor glädje. Pratet, samvaron gör att man upptäcker att man inte helt tappat talförmågan. Så många trevliga människor det finns och jag har fått chansen att träffa dem…”

 ”Fikaträffarna betyder mycket för mig. Dom bryter ensamheten då jag sitter som en råtta i en bur och inte kommer ut. Jag har inga egna barn…”

Du som vill vara med i gruppen eller som känner någon som borde vara med, kan höra av sig till Caroline Haar på tel. 08 – 562 768 00.

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

En kommentar till “Äldrekontakt: Fikavärdar välkomnar äldre från Västra Sicklaön”

Kommentera

%d bloggare gillar detta: