Första spadtaget för bron mellan Kvarnholmen och Ryssbergen

KVARNHOLMEN / SVINDERSVIK | Idag tog man det första spadtaget för bron mellan Kvarnholmen, där 2.500 bostäder ska byggas och Ryssbergens urskog.

Kvarnholmsbron sedd från Stockholms inlopp

Kvarnholmsbron sedd från Stockholms inlopp (bild: Bilfinger Berger)

Uppdraget har gått till tyska byggföretaget Bilfinger som bygget för 253,5 miljoner kronor. Spadtaget togs på förmiddagen vid Griffelvägen, ingången till tunnel/vägport under Värmdövägen 222.

”Vi har stor vana att bygga broar i Europa och är stolta över att få bidra med vår kunskap och erfarenhet i arbetet med Kvarnholmsförbindelsen. Detta spadtag markerar starten på byggarbetet och en fortsättning på vårt goda samarbete med Nacka kommun”, säger Svend Armland, projektchef på Bilfinger.

Nacka kommun och KUAB som finansierar bron påstår att den är nödvändig för att göra bostadsprojektet attraktivare genom ”närhet till kommunal service, handel och natur såväl som till familj”.

Boende och naturvänner påpekar att trafik från Värmdövägen kommer att lockas hit med buller och avgaser för bostadsmiljöerna i Finnboda, Finnberget, Kvarnholmen och Vikdalen där det finns ett flertal skolor och förskolor nära vägen. Samtidigt offras en del av Ryssbergens urskogsmiljö.

Läs Nacka kommuns pressmeddelande om spadtaget

2 svar till “Första spadtaget för bron mellan Kvarnholmen och Ryssbergen

  1. Ser snygg och funktionell ut! Ett avgörande beslut för mej och fler som är blivande Kvarnholmenbo,

  2. Trist och korkat är det… Det vore smartare att förlänga Tvärbanan dit istället… Dvs dra den via Henriksdal till Kvarnholmen istället för till Sickla Köpkvarter…

Kommentera