Ivar Kreuger lät varv på Kvarnholmen bygga Stockholms snyggaste båt

KVARNHOLMEN | På bloggen Mårtenssons Meningar kan man läsa om hur entreprenören Ivar Kreuger (begick självmord 1932) lät Hästholmsvarvet på Kvarnholmen (dåvarande Hästholmen) bygga Stockholms snyggaste båt.

Expresskryssaren heter M/Y Loris och är 15 meter lång. Den bygdes av 17 man på Hästholmsvarvet, där Knut Ljungberg var chefskonstruktör. Varvet låg i sundet mellan Kvarnholmen och Finnboda och var ett av flera varv i området: Hammarbyverken i Henriksdalshamnen, Finnboda varv, Sundins skutvarv i Gäddviken och Stora varvet i Tegelviken.

ivar kreugers m/y loris

ivar kreugers m/y loris

>> Läs mer om Ivar Kreugers M/Y Loris
>> Läs mer om Hästholmsvarvet

Ett svar till “Ivar Kreuger lät varv på Kvarnholmen bygga Stockholms snyggaste båt

  1. Finns att beundra i Gustavsberg, kanske ska tilläggas.

Kommentera