Moderat politiker favoriserar t-bana genom Henriksdal

HENRIKSDALSHAMNEN / DANVIKSKLIPPAN / SALTSJÖQVARN | Mats Gerdau, moderat kommunchef i Nacka, förklarar i senaste numret av Nacka Värmdö Posten att han helst skulle vilja att planerade tunnelbanan till Nacka ska gå via Ersta och Danvikstull, alltså på gångavstånd till Saltsjöqvarn, Danviksklippan, Henriksdalshamnen och Henriksdalsberget.

mats gerdau, kommunstyrelsens ordförande i nacka kommunDet är alternativ fem som han faller för – alternativit som jag också förespråkar och som dök upp efter SL:s enkät bland befolkningen.

”Det är det billigaste alternativet samtidigt som det ger stora resandevinster – både många som vill resa och kortare restider (…) En ytterligare fördel kan bli att Nacka får ytterligare möjligheter att bygga bostäder i Henriksdal och på Kvarnholmen”, säger Mats Gerdau till Nacka Värmdö Posten. Läs hela notisen…

Tunnelbanan skulle också kunna bli den satsningen på bilfria alternativ som saknas i planerna på utbyggnad av Henriksdalshamnen, Finnboda, Gäddviken och Kvarnholmen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s