Moderat politiker favoriserar t-bana genom Henriksdal

HENRIKSDALSHAMNEN / DANVIKSKLIPPAN / SALTSJÖQVARN | Mats Gerdau, moderat kommunchef i Nacka, förklarar i senaste numret av Nacka Värmdö Posten att han helst skulle vilja att planerade tunnelbanan till Nacka ska gå via Ersta och Danvikstull, alltså på gångavstånd till Saltsjöqvarn, Danviksklippan, Henriksdalshamnen och Henriksdalsberget.

mats gerdau, kommunstyrelsens ordförande i nacka kommunDet är alternativ fem som han faller för – alternativit som jag också förespråkar och som dök upp efter SL:s enkät bland befolkningen.

”Det är det billigaste alternativet samtidigt som det ger stora resandevinster – både många som vill resa och kortare restider (…) En ytterligare fördel kan bli att Nacka får ytterligare möjligheter att bygga bostäder i Henriksdal och på Kvarnholmen”, säger Mats Gerdau till Nacka Värmdö Posten. Läs hela notisen…

Tunnelbanan skulle också kunna bli den satsningen på bilfria alternativ som saknas i planerna på utbyggnad av Henriksdalshamnen, Finnboda, Gäddviken och Kvarnholmen.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: