Dyrare parkering i Finnboda när parkeringsbolag byts

FINNBODA | Finnboda Industribolag HB och bostadsrättsföreningarna i Finnboda har beslutat att byta parkeringsbolag från Europark till Corepark. I samband med detta tar man bort månadsparkeringen i trakten.

Finnboda Nacka: Finnboda portMånadsparkeringen ersätts med tim- och dygnsparkering där dygnsparkering ska kosta 50 kronor/dygn. Därmed höjs månadsparkeringen från 500 kronor/månad till 1500 kronor/månad.

Även de fasta platserna som bostadsrättsföreningarna har haft till sitt förfogande skall sägas upp. Dessa bilar ställs helt enkelt utan annat alternativ.

”Området är mycket barnrikt och bil för en del familjer livsviktig då matinköp inte kan göras i området (planeras KANSKE TILL 2015), så hur tänkte man där?”, säger en granne i Finnboda.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

8 reaktioner till “Dyrare parkering i Finnboda när parkeringsbolag byts”

 1. Hej sunfleet,

  jag tror många skulle uppskatta om ni etablerade er i Finnboda. Såvitt jag vet förvaltas markparkeringarna fortfarande av Finnboda Industrilokaler HB (som ägs av HSB), dock i samråd med de fyra BRF-erna i området. Så här skriver Finnboda Industrilokaler i senaste utskicket om parkering (juni 2013): ”Företag kontaktar Mikael Johansson på 010-442 01 17 eller mikael.johansson@hsb.se”. Så det är honom ni ska kontakta.

  /Lars

 2. Vill gärna öppna en bilpool i området, vem kontaktar jag för detta?
  //Jesper, Regionansvarig Sunfleet bilpool.

 3. I Finnboda Park finns 368 lägenheter (125 i Port, 86 i Hage, 74 i Dunge och 83 i Alle). Det finns 255 garageplatser och 55 fasta parkeringsplatser på Kvarhholmsvägen (vid Finnbodatunneln). Utöver det finns 19 fasta parkeringsplatser inne i Finnboda Park, samt de tillkommande 30 ”månadsbevisen” (16 till Port, 6 till Dunge, 8 till Alle) på Finnboda Varvsväg. Totalt blir det 359 parkeringsplatser/månadsbevis, att fördela på 368 lägenheter. Nio lägenhetsinnehavare riskerar alltså att bli förpassade till timparkering a 1500kr/mån. Så artikeln är inte helt felaktig. Man får bara hoppas att bristen på parkeringsplatser är jämnt fördelad mellan föreningarna.

 4. Färre bilar på gatan är bra, men det blir inte färre bilar i parken. De fasta numrerade parkeringsplatserna som finns där ska ju vara kvar där. Men man får som sagt upp garage-utnyttjandet, och det är bra, inte minst för föreningarnas ekonomi. Många boende som tycker att 900kr i garaget är för dyrt har kunnat köpa en månadsbiljett på gatan för 500kr i automaten. Pengar som gått till Europark istället för till föreningen. Nu är det slut med det och tanken är förstås god, men för att det här ska funka vill det till att *varje* förening får möjlighet att dela ut lika många parkeringsplatser/tillstånd som de har lägenheter (1.0). Jag tror tyvärr inte att så är fallet. Och en del av dem som tidigare hade en fast parkeringsplats får nu konkurrera med besökare på kvällarna.

 5. Hej!

  Denna information är helt felaktig. Timparkeringen är avsedd för områdets besökare. Det nya är att månadstillstånden för markparkeringarna på Finnboda Varvsväg inte längre erbjuds via p-automaterna, utan via avtal med Corepark, Kommersiella lokaler och boende har möjlighet att teckna avtal för månadsparkering (markparkering eller garageplats). För boende gäller att månadstillstånd finns enligt omfattning 1,0 månadstillstånd per lägenhet. Inom Finnboda Park och garaget under Finnboda Park finns det möjlighet att hyra fasta platser.

  Tacksam om informationen omgående ändras.

  Mvh
  Camilla Thurn
  Finnboda Industrilokaler HB

 6. Det kan jag tala om. Det finns nämligen massor av tomma garageplatser att hyra och ju mindre bilar som parkerar på gatorna i det mycket barnrika området desto säkrare blir det för barnen.

  //Niklas, Finnboda

 7. Skynda er att hyra garageplats på Henriksdalsberget… BRF Svindersvik har några platser kvar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: