Bostäder planeras i tilltänkta naturreservatet i Ryssbergen

SVINDERSVIKEN | Naturvänner och grannar har tidigare förlorat kampen om att inte låta Kvarnholmsföbindelsen gå genom planerade naturreservatet i Ryssbergens urskog. Men nu planerar Nacka kommun att även bygga bostäder i Ryssbergen.

Naturskyddsföreningen på vandring i Ryssbergen
Naturskyddsföreningen på vandring i Ryssbergen

Kommunchefen Mats Gerdau (moderaterna) sager så här i Mitt i Nacka:

”När vi bygger den nya bron till Kvarnholmen och ändå är där och naggar kan man kanske tänka sig fler bostäder också. Men jag kan inte nämna någon andel”.

Så här säger Mats Gerdau i Stadsbyggnadsnytt (juni 2013):

”Gränserna för naturreservatet är inte fastställda. Eventuellt kommer vi att behöva bygga lite i kanten av det som ska bli naturreservat. Mycket hänger  på hur den framtida överdäckningen  av motorvägen kommer att se ut, något man tittar på i programarbetet för centrala Nacka.”

SVT ABC misstänker att Nacka känner sig tvungen att bygga fler bostäder i exempelvis naturmark för att kunna försvara byggandet av tunnelbanan till Nacka. >> Läs mer å svt.se

”De kommer ta alla grönområden som finns. Ryssbergen är väldigt hotat, där tänker man bygga en väg igenom för att försörja Kvarnholmen där man ska bygga massa, men det kommer bli vidrigt dåligt för cyklister och gående”, säger Jan Åman, ordförande i Nacka miljövårdsråd.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: