SL tycker inte att det behövs fler bussturer

FINNBODA / FINNBERGET / KVARNHOLMEN | Christian Dymén, relativt nyinflyttad granne på Finnberget, har hört av sig till SL angående de glesa bussturerna till Finnboda, Finnberget och Kvarnholmen på kvällar, helger och nätter trots stora inflyttningen till trakterna. ”Tillsvidare anser SL att trafikutbudet är tillräckligt”, är SL:s svar.

Så här skrev Christian till SL:

”Hej! Jag är boende på finnberget i Nacka och undrar lite över kollektivtrafiken i området. När vi flyttade in bestämde vi oss ganska snart för att skaffa bil eftersom bussarna går mycket sällan kvällar, helger, och inte alls på nätter. Nu planeras och byggs det för flera tusen bostäder i Finnboda och på Kvarnholmen. Trots att inflyttning redan skett och att inflyttning sker kontinuerligt över flera år har busstrafiken inte förbättrats. Under sommaren kommer exempelvis 402 att gå med halvtimmestrafik. Vad ger det för indikationer till de som planerar att bo i området! Kollektivtrafik bör vara det som är på plats först, framförallt i nybyggda områden. Vi är nog inte de enda som skaffar bil för att kommunikationerna är dåliga.

Hur ser era planer ut för kollektivtrafikförsörjningen till Finnboda/Finnberget/Kvarnholmen närmsta halvåret(till hösten) och därefter?

Stort tack för svar på förhand
Christian Dymén”

Digitala busskylten nedanför Finnberget på Kvarnholmsvägen
Digitala busskylten nedanför Finnberget på Kvarnholmsvägen

Så här svarade SL efter en månad:

”Hej Christian! Vi har varit i kontakt med entreprenörens planeringsavdelning och de svarar att det är för tidigt att ge något besked om eventuella trafikförändringar, men området utvärderas löpande. Tillsvidare anser SL att trafikutbudet är tillräckligt. Vi har försökt att få ett mer utförligt svar ifrån planeringsavdelningen på SL, men personen i fråga har semester så det svaret kommer dessvärre att dröja länge. /Jenny, SL”

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: